Viikkolenkit Mikkelissä

Mikkelissä ajetaan eri järjestäjien toimesta aktiivisesti yhteislenkkejä ympäri vuoden, kuitenkin sulan maan aikaan painottuen. Tässä on katsaus kaikille avoimiin pyöräilyn yhteislenkkeihin.

Liity Pyöräily Mikkelissä -ryhmään! Liity Velo Saimaan Strava-yhteisöön

Mikkelin Ladun kuntopyöräilylenkit maanantaisin

Mikkelin Latu järjestää suosittuja ja perinteikkäitä maanantaipyöräilyjä toukokuun alusta elokuun loppuun. Maanantaipyöräilyt keräävät paljon osallistujia ja tarjolla onkin tyypillisesti useita eritasoisia ryhmiä kilpapyöräilijöistä sunnuntaiajelijoihin. Lenkit sopivat erinomaisesti aloittelijoille. Lenkeillä ajetaan asvaltti- ja hiekkateitä. Katso lisätiedot osoitteesta https://mikkelinlatu.suomenlatu.org/.

 • Lähtöaika: klo 18
 • Lähtöpaikka: Marskin aukio
 • Lenkkien pituudet: yleensä 15-50 km
 • Vetäjät: ryhmillä on nimetyt vetäjät

Polkupyörä Etapin maastopyörälenkit tiistaisin

Etapin maastolenkit ovat tuttuja monille Mikkelin maastopyöräilijöille ja niitä ajetaan olosuhteiden salliessa läpi vuoden. Lenkit suuntautuvat Mikkelin lähialueille Mäntyniemeen, Kommelille, Salosaareen ja muihin sopivan matkan päässä oleviin kohteisiin. Lenkit ovat usein vauhdikkaita, joten ne sopivat hyvin kokeneemmille maastopyöräilijöille, joilla on kokemusta haastavissa maastoissa ajamisesta.

 • Lähtöaika: klo 18
 • Lähtöpaikka: Poppelitie 26
 • Lenkkien pituudet: yleensä 25-50 km
 • Vetäjät: lenkillä on yleensä vetäjä

Velo Saimaan torstailenkit maastoon ja maantielle

Vuoden 2021 torstailenkit starttaavat 29.4. klo 18.00 Savilahdenkadun ja Raviradantien risteyksestä! Alustavasti on ehdotettu, että maantiellä ajetaan Korpikoski-Otava -lenkki, n. 30 km. Maastolenkin päämäärä on vielä mietinnässä. Tule mukaan, huolehditaan että kaikki pysyvät kyydissä.

Velo Saimaa ry lanseerasi vuonna 2017 torstailenkit maastopyöräilijöille ja maantie/cyclocross-pyöräilijöille, jotka keräsivät ensimmäisenä vuonna pitkälle toistakymmentä osallistujaa parhaina iltoina. Maastolenkkejä ajetaan lähes läpi vuoden, maantielenkkejä kesäkaudella. Lenkeille kokoonnutaan Savilahdenkadun ja Raviradantien risteykseen, mistä maastopyöräilijät lähtevät omalle lenkilleen ja kapearenkaiset omalle. Jos osallistujia on riittävästi, voidaan tarvittaessa jakaantua eritasoisiin ryhmiin, jotta jokaiselle olisi sopiva vauhtiryhmä tarjolla. Periaatteena on ajaa hitaimman mukaan, joten kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä jälkeen.

 • Lähtöaika: klo 18
 • Lähtöpaikka: Savilahdenkadun ja Raviradantien risteys
 • Lenkkien pituudet: yleensä 25-50 km (maasto), 30-80 km (maantie/cyclocross)
 • Vetäjät: lenkeille ei ole nimettyä vetäjää, osallistujat organisoivat lenkin ja reitin omatoimisesti

Velo Saimaan sunnuntain pitkät ja palauttavat

Velo Saimaan sunnuntain leppoisat mutta pidemmät lenkit maastoon ja maantielle. Lenkit soveltuvat hyvin myös harrastuksen alkutaipaleella oleville harrastajille, jotka pystyvät ajamaan yhtäjaksoisesti rauhallista tahtia 3-4 tuntia. Kaikki ryhmät starttaavat Savilahdenkadun ja Raviradantien risteyksestä klo 11. Lenkeillä voidaan käydä kahvilla jossain reitin varrella olevalla huoltoasemalla, joten pikkurahaa kannattaa varata mukaan. Jos osallistujia on riittävästi, voidaan tarvittaessa jakaantua eritasoisiin ryhmiin, jotta jokaiselle olisi sopiva vauhtiryhmä tarjolla. Periaatteena on ajaa hitaimman mukaan, joten kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä jälkeen.

 • Lähtöaika: klo 11 (maantie/cyclo/maastopyöräilijät)
 • Lähtöpaikka: Savilahdenkadun ja Raviradantien risteys
 • Lenkkien pituudet: yleensä 30-60 km (maasto), 60-120 km (maantie)
 • Vetäjät: lenkeille ei ole nimettyä vetäjää, osallistujat organisoivat lenkin ja reitin omatoimisesti

Senioripyöräilyt torstaisin

Velo Saimaa on mukana järjestämässä Mikkelin Ladun kanssa senioreille suunnattuja pyörälenkkejä kesäaikaan. Lenkit ovat kevyitä ja kaikille avoimia. Pyöräilyt starttaavat toukokuussa ja jatkuvat kesän yli. Lenkit starttaavat torstaisin klo 13 Urheilupuiston Anni Swaninkadun puoleiselta parkkipaikalta. Kesän 2019 lenkeille osallistui viikoittain 8-23 pyöräilijää. Tervetuloa mukaan pyöräilemään taas toukokuussa.

Hyvä tietää ennen yhteislenkille osallistumista!

Tervetuloa rohkeasti mukaan Mikkelin seudun yhteislenkeille!

Tiedustele lenkkiseuraa Pyöräily Mikkelissä -ryhmässä Liity Velo Saimaan Strava-ryhmään