Viikkolenkit Mikkelissä

Velo Saimaa maantie/gravel-lenkit 2024

Maantie- ja gravel-lenkkejä poljetaan kesäkaudella torstaisin. Lähtö klo 18 Savilahdenkadun ja Raviradantien risteyksestä.

Lenkkien pituus vaihtelee välillä 30-80 km. Keskinopeus mitoitetaan osallistujien mukaan sopivaksi, tarvittaessa poljetaan useammassa vauhtiryhmässä. Vetäjä lenkeille järjestetään Velo Saimaan puolesta.

Alla kesän lenkkisuunnitelma, tervetuloa mukaan!

(Sorapintaa sisältävät lenkit merkattu g:llä.)

9.5.Porrassalmentie

16.5. Korpikoskentie

23.5. Hiirola

30.5. Vanha 5-tie

6.6. Korpijärvi (g)

13.6. Tarsalantie-Kovalantie (g)

20.6. Parkkilantie (g)

27.6. Kokkosenlahdentie

4.7. Taavelintie (g)

11.7. Valkeajärvi (g)

18.7. Koivakkalantie (g)

25.7. Hietasentie

1.8. Vehmaskyläntie-Alamaantie (g)

8.8. Haukkakorholantie-Inkarilantie (g)

15.8. Vanha 5-tie

22.8. Kokkosenlahdentie

29.8. Korpikoskentie

 

Viikkolenkit Mikkelissä

Mikkelissä ajetaan eri järjestäjien toimesta aktiivisesti yhteislenkkejä ympäri vuoden, kuitenkin sulan maan aikaan painottuen. Tässä on katsaus kaikille avoimiin pyöräilyn yhteislenkkeihin.

Lisää tietoa Velo Saimaan viikkolenkeistä saat ”Velo Saimaa lenkkiryhmä” -Whatsapp-ryhmästä. Ryhmästä voit myös kysellä lenkkiseuraa esimerkiksi maastolenkille. Kutsulinkki ryhmään toimitetaan automaattisesti seuran uusille jäsenille lähetettävässä sähköpostiviestissä. Voit pyytää pääsyä ryhmään myös Velo Saimaan hallituksen jäseniltä.

Liity Pyöräily Mikkelissä -ryhmään Facebookissa! Liity Velo Saimaan Strava-yhteisöön

Mikkelin Ladun kuntopyöräilylenkit maanantaisin

Mikkelin Latu järjestää suosittuja ja perinteikkäitä maanantaipyöräilyjä toukokuun alusta elokuun loppuun. Maanantaipyöräilyt keräävät paljon osallistujia ja tarjolla onkin tyypillisesti useita eritasoisia ryhmiä kilpapyöräilijöistä sunnuntaiajelijoihin. Lenkit sopivat erinomaisesti aloittelijoille. Lenkeillä ajetaan asvaltti- ja hiekkateitä. Katso lisätiedot osoitteesta https://mikkelinlatu.suomenlatu.org/.

 • Lähtöaika: klo 18
 • Lähtöpaikka: Marskin aukio
 • Lenkkien pituudet: yleensä 15-50 km
 • Vetäjät: ryhmillä on nimetyt vetäjät

Polkupyörä Etapin maastopyörälenkit tiistaisin

Etapin maastolenkit ovat tuttuja monille Mikkelin maastopyöräilijöille ja niitä ajetaan olosuhteiden salliessa läpi vuoden. Lenkit suuntautuvat Mikkelin lähialueille Mäntyniemeen, Kommelille, Salosaareen ja muihin sopivan matkan päässä oleviin kohteisiin. Lenkit ovat usein vauhdikkaita, joten ne sopivat hyvin kokeneemmille maastopyöräilijöille, joilla on kokemusta haastavissa maastoissa ajamisesta.

 • Lähtöaika: klo 18
 • Lähtöpaikka: Poppelitie 26
 • Lenkkien pituudet: yleensä 25-50 km
 • Vetäjät: lenkillä on yleensä vetäjä

Senioripyöräilyt torstaisin

Mikkelin Latu järjestää senioreille suunnattuja pyörälenkkejä kesäaikaan. Tämän kesän lenkkikausi aloitetaan 5.5.2022. Lenkit ovat kevyitä ja kaikille avoimia.

Lenkit starttaavat torstaisin klo 13 Urheilupuiston Anni Swaninkadun puoleiselta parkkipaikalta.

Velo Saimaan torstailenkit maastoon ja maantielle

Velo Saimaa ry lanseerasi vuonna 2017 torstailenkit maastopyöräilijöille ja maantie/cyclocross-pyöräilijöille, jotka keräsivät ensimmäisenä vuonna pitkälle toistakymmentä osallistujaa parhaina iltoina. Maastolenkkejä ajetaan lähes läpi vuoden, maantielenkkejä kesäkaudella.

Lenkeille kokoonnutaan Savilahdenkadun ja Raviradantien risteykseen, mistä maastopyöräilijät lähtevät omalle lenkilleen ja kapearenkaiset omalle. Jos osallistujia on riittävästi, voidaan tarvittaessa jakaantua eritasoisiin ryhmiin, jotta jokaiselle olisi sopiva vauhtiryhmä tarjolla. Periaatteena on ajaa hitaimman mukaan, joten kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä jälkeen.

 • Lähtöaika: klo 18
 • Lähtöpaikka: Savilahdenkadun ja Raviradantien risteys
 • Lenkkien pituudet: yleensä 25-50 km (maasto), 30-80 km (maantie/cyclocross)
 • Vetäjät: lenkeille ei ole nimettyä vetäjää, osallistujat organisoivat lenkin ja reitin omatoimisesti

Velo Saimaan sunnuntain pitkät ja palauttavat

Velo Saimaan sunnuntain leppoisat mutta pidemmät lenkit maastoon ja maantielle. Lenkit soveltuvat hyvin myös harrastuksen alkutaipaleella oleville harrastajille, jotka pystyvät ajamaan yhtäjaksoisesti rauhallista tahtia 3-4 tuntia. Kaikki ryhmät starttaavat Savilahdenkadun ja Raviradantien risteyksestä klo 11. Lenkeillä voidaan käydä kahvilla jossain reitin varrella olevalla huoltoasemalla, joten pikkurahaa kannattaa varata mukaan. Jos osallistujia on riittävästi, voidaan tarvittaessa jakaantua eritasoisiin ryhmiin, jotta jokaiselle olisi sopiva vauhtiryhmä tarjolla. Periaatteena on ajaa hitaimman mukaan, joten kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä jälkeen.

 • Lähtöaika: klo 11 (maantie/cyclo/maastopyöräilijät)
 • Lähtöpaikka: Savilahdenkadun ja Raviradantien risteys
 • Lenkkien pituudet: yleensä 30-60 km (maasto), 60-120 km (maantie)
 • Vetäjät: lenkeille ei ole nimettyä vetäjää, osallistujat organisoivat lenkin ja reitin omatoimisesti. Lisää tietoa sunnuntailenkeistä Velo Saimaan Whatsapp-ryhmässä!

Hyvä tietää ennen yhteislenkille osallistumista!

Tervetuloa rohkeasti mukaan Mikkelin seudun yhteislenkeille!

Liity Pyöräily Mikkelissä -ryhmään Facebookissa! Liity Velo Saimaan Strava-ryhmään