Maastopyöräily

Mikkeli on maastopyöräilijän paratiisi

Mikkelissä maastopyöräilyyn on tarjolla runsaasti upeita maastoja ja polkuja koluttavaksi. Mikkelin maastopyöräily-yhteisö onkin suhteellisen kookas ja aktiivinen. Sulan maan aikaan Mikkelissä ajetaan aktiivisesti viikkolenkkejä, kimppalenkkejä ja kisaillaan seuran järjestämissä harjoituskilpailuissa.

Yhteisiä maastolenkkejä ajetaan aina tiistaisin ja torstaisin:

– Tiistailenkit lähtevät maastoon säästä riippumatta ympäri vuoden Polkupyörä Etapin (Poppelitie 26) pihasta klo 18.00
– Velo Saimaan järjestämät torstailenkit lähtevät Resson takapihalta (Raviradantie 1) klo 18.00.

Jos Resson takapiha on liukas tai ruuhkainen niin keräännymme viereiselle kevyen liikenteen väylälle.

Talvella ajamme läskipyörillä ja kesällä enimmäkseen maasto- ja sähkömaastopyörillä. Liukkaimmille kevätkeleille suositellaan nastarenkaita, normaalisti talvella maastossa ja siirtymillä pärjää myös löysähköllä läskirenkaalla.

Maastossa ajamme Mikkelin keskustan tienoilla poluilla jotka ovat yleensä jonkun tietyn lähialueen ihmisten ylläpitämiä lenkkipolkuja ja koirien ulkoilutusreittejä. Pidempiä reittejä ovat esimerkiksi Kommelin lenkki Huorulanmäellä ryyditettynä, Mäntyniemen lenkki ja Otavan monikäyttöreitti paikallisine polkuineen.

Yhteislenkille tarvitset mukaan pyöräilykypärän ja pimeällä eteen ajovalon ja taakse punaisen huomiovalon. Huomioimme lenkeillä muut ja annamme poluilla aina tarvittaessa tilaa, poluilla ei saa koskaan olla niin kiire että aiheuttaisimme muille vaaratilanteita tai pahaa mieltä.

Velo Saimaan yhteislenkeillä vauhti sovitetaan aina hitaimman mukaan joten kukaan ei pääse eksymään reiteillä. Lenkeille osallistuu useita eri tasoisia pyöräilijöitä ja tämä otetaan huomioon varsinkin siirtymillä joille innokkaimmat lenkkeilijät usein kirmaavat odottamaan muiden saapumista polulta. Lenkkien ajalliset pituudet vaihtelevat yleensä 1,5-2,5 tunnin välillä, osallistujen innokkuudesta riippuen.

Kaikki ovat tervetulleita seuran järjestämään toimintaan!

Miten alkuun maastopyöräilyharrastuksessa?

Haaveiletko maastopyörän hankinnasta ja maastopyöräilyharrastuksen aloittamisesta? Olet oikeassa paikassa! Velo Saimaasta saat neuvontaa ja opastusta harrastuksen alkutaipaleelle jo pyörän hankinnasta alkaen. Tulemme myös järjestämään uusien maastopyöräilijöiden perehdyttämistä maastossa ajamiseen. Ota yhteyttä velosaimaa(a)gmail.com, niin autamme alkuun!

Liity Pyöräily Mikkelissä -ryhmään Liity Velo Saimaan Strava-yhteisöön