Velo Saimaa-Cup 2024

Velo Saimaa -cupissa ajetaan kilpaa Mikkelin paikallisissa maastopyöräilytapahtumissa. Valtaosa näihin tapahtumiin osallistuvista ajavat kilpaa pääasiassa itseään vastaan ja nauttivat liikunnan riemusta. Niille, jotka saavat parhaan nautinnon kunnon kilvanajosta ja itsensä tiukille laittamisesta, menestyminen Velo Saimaa -cupissa on erinomainen tavoite. Cupissa ajetaan kesän aikana erilaisia kisaformaatteja tutustuen samalla maastopyöräilyn eri alalajeihin.

Vuoden 2024 cupissa järjestetään neljä maastopyöräilytapahtumaa. Ajajan cup-pisteisiin lasketaan tulokset kolmesta parhaasta kilpailusta. 

Kesän 2024 Cup kilpailut

9.6.2024 klo 11 Velo Saimaa XCO. Lähtö Urpolan kuntoradan pysäköintialue, Sammonkadun ja Hietakadun risteyksessä. XCO, cross country olympic, eli maastopyöräilyn olympialaji kisataan Urpolan maastoissa. XCO kilpailussa kierretään n. 3,5-5 km mittaista rataa, niin että kilpailumatkaksi tulee yhteensä n. 20km. Kilpailureitti kulkee osin merkattua Urpolan mtb reittiä myöten. Ajanotto Stravalla. 

7.7.2024 klo 11.00 ajettava Etappi Race on Velo Saimaa -cupin XCM osakilpailu. Lähtö Torisport Areenan viereinen hiekkakenttä, Kalevankankaantie 5. Etappi Race XCM on maastopyörämarathon joka kisataan Kalevankankaan maastoissa. XCM kisataan 11km pituista reittiä ajaen reitti 4 kertaa ympäri. Kilpailureitti kulkee osin merkattua Karhun kiertämää myöten.

4.8.2024 klo 11 Velo Saimaa EPIC. Lähtö Polkupyörä Etapilta, Poppelitie 26. Epic -kisaformaatissa ajetaan eri pituisia maastokokeita. Siirtymät maastokokeille ajetaan yhdessä, jonka jälkeen jokainen tekee oman parhaan suorituksen maastokoereitille. Maastokokeet sijoittuvat eri puolille kaupunkia Mikkelin parhaille poluille. Ajanotto Stravalla. 

1.9.2024 klo 11 velo Saimaa XCC. Lähtö Torisport Areenan viereinen hiekkakenttä, Kalevankankaantie 5. XCC eli short track kisataan Kalevankankaan maastoissa. XCC kilpailussa kierretään 1-2km mittaista rata, niin että kilpailumatkaksi tulee yhteensä n. 10km. Ajanotto Stravalla. 

Cup-Sarjat

Cup-pisteet jaetaan seuraavissa luokissa:

M-yleinen

N-yleinen

E-Bike M-yleinen

E-Bike N-Yleinen

Palkitseminen

Cupissa palkitaan kokonaiskilpailujen kolme parasta ajajaa. Cup-palkinnot jaetaan kauden viimeisen osakilpailun jälkeen. Jos sijoituksia menee jakoon, jaetaan sijoitusten palkinnot ajajien kesken. 

Pistelasku sijoituksittain

 1. 20 pistettä
 2. 17 pistettä
 3. 15 pistettä
 4. 13 pistettä
 5. 11 pistettä
 6. 10 pistettä
 7. 9 pistettä
 8. 8 pistettä
 9. 7 pistettä
 10.  6 pistettä
 11.  5 pistettä
 12.  4 pistettä
 13.  3 pistettä
 14.  2 pistettä
 15.  1 piste

Lopullisiin pisteisiin lasketaan kolmen parhaan osakilpailun pisteet. 

Ilmoittautuminen

Jokaiseen Cupin osakilpailuun ilmoittaudutaan joko erikseen, tai voit vaihtoehtoisesti ilmoittautua mukaan sen kaikkiin osakilpailuihin. Ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu seuraavista linkeistä:

Ilmoittaudu 9.6.2024 XCO kilpailuun klikkaamalla tästä

Ilmoittaudu 7.7.2024 XCM kilpailuun klikkaamalla tästä

Ilmoittaudu 4.8.2024 EPIC kilpailuun klikkaamalla tästä

Ilmoittaudu 1.9.2024 XCC kilpailuun klikkaamalla tästä

Jos haluat osallistua kaikkiin osakilpailuihin ja maksaa osallistumisesi niihin kaikkiin jo nyt,

Ilmoittaudu kaikkiin 4 osakilpailuun klikkaamalla tästä

Maksut

9.6.2024 Velo Saimaa XCO 10 €

7.7.2024 Etappi Race XCM 30 €

4.8.2024 Velo Saimaa EPIC 10 €

1.9.2024 Velo Saimaa XCC 10 €

Kaikki 4 kilpailua heti maksettuna 50 €

Muistathan cupin säännöt!

 1. Vain Strava-palveluun kirjatut suoritukset luetaan tuloksiin 9.6., 4.8. ja 1.9. kilpailujen osalta. Kisasuorituksen voi tallentaa urheilukellolla, urheilutietokoneella tai Strava-älypuhelinsovelluksella.
 2. Jokaisella osallistujalla tulee olla asianmukainen pyöräilykypärä ja turvallinen hyväkuntoinen maastoajoon soveltuva polkupyörä.
 3. Jokainen kilpailuihin osallistuva osallistuu omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.
 4. Sähköpyöräsarjassa tulee ajaa tieliikennelain mukaisella pyörällä, jonka avustus loppuu 25 km/h nopeudessa.
 5. Kilpailureittejä ei ole suljettu muilta ulkoilijoilta. Jos kohtaat reitillä ulkoilijan tai eläimen, hidasta vauhtia niin paljon että turvallinen ohittaminen on mahdollista. Varoita tarvittaessa huutamalla ennen ohitusta. Älä aiheuta vaaraa!
 6. Tasapisteissä paremmuuden ratkaisee ensin kaikkien neljän osakilpailun keskinäinen paremmuus, sitten paremmat sijoitukset kaikissa neljässä osakilpailussa. Jos sijoitus ei näin ratkea, jaetaan sijoitus.  

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua Stravan kanssa, laita viestiä osoitteeseen velosaimaa@gmail.com. Autamme mielellämme!

Järjestäjä varaa oikeuden itsestään tai olosuhteiden muutoksista johtuviin muutoksiin.

Strava-Club

Cupin 9.6.2024 XCO, 4.8.2024 Epic ja 1.9.2024 XCC tulokset kerätään tähän tarkoitukseen perustetun Strava-clubin pohjalta. Liity siis ryhmään osoitteessa https://www.strava.com/clubs/velosaimaa-cup2024, niin saamme kerättyä tulokset helpommin kilpailuista. Huomioi, että Stravan asetukset suoritusten osalta tulevat olla julkiset, jotta kilpailujen ajat saadaan näkyville tuloslistalle.