Uusi tieliikennelaki tutuksi

Uusi tieliikennelaki on ollut voimassa 1.6.2020 lähtien eli pian jo vuoden. Monilla säännöillä on edelleen menossa siirtymäaika, joten katukuvassa voi olla sekä uusia että vanhoja liikennemerkkejä ja luonnollisesti tiellä liikkujat opettelevat toimimaan uusien sääntöjen mukaisesti. Alla on koottuna sekä Liikenneturvan että Pyöräliiton ohjeita sujuvaan ja turvalliseen liikenteeseen.

Myös pyöräilijöille laissa on uusia asioita, mutta erityisesti autoilijoiden ja pyöräilijöiden väliset väistämissäännöt on aina hyvä kerrata. Liikenneturvan kyselyssä on käynyt ilmi, että sääntöjen tuntemuksessa on puutteita.

Pyöräliiton sivulla on koottuna sekä uudet ja vanhat liikennesäännöt pyöräilijän liikennesääntöinä. Artikkelissa on paljon havainnollisia kuvia niin risteyksien väistämissäännöistä, pyöräteistä ja uusista liikennemerkeistä. Huomionarvoista on mm. vasemmanpuoleinen pyörätie, pyöräkadut, ajosuunnat pyöräteillä ja kaduilla, sekä liikennevirhemaksu.

Samankaltainen opas on myös Liikenneturvan Jalan ja pyöräillen -opas. Tässä oppaassa on tuotu esille myös maantie- ja ryhmäajo.

Liikenneturva on tehnyt myös Tunne liikennesäännöt -oppaan, jossa voi testata liikennemerkkien tuntemuksen ja kerrata vielä kerran säännöt, hieman enemmän autoilijan näkökulmasta.

Turvallisia kilometrejä kaikille!

No Replies to "Uusi tieliikennelaki tutuksi"