Pyöräilijä Olli Miettinen esittäytyy

Mikkeliläislähtöinen kilpapyöräilijä Olli Miettinen muutti perheineen takaisin kotiseudulleen Mikkeliin kesällä 2018 ja liittyi Velo Saimaan riveihin kaudelle 2019. Alla Olli kertoo itsestään ja pyöräilyharrastuksestaan.

Kuka olet?

Olen Olli Miettinen, syntyperäinen mikkeliläinen kestävyysurheilija pyöräilyn ja triathlonin saralta. Opiskeluajat ja työuran alkuvuodet olen asustellut muualla Suomessa, mutta muutin takaisin kotikonnuille Savoon nyt elokuussa 2018. Ikää on kertynyt jo 35 ikävuotta. Meneepä aika nopeasti! Vastahan minä pyöräilin 13-vuotiaana Bike Team Mikkelin treeneihin satamaan.

Kilpaurheilu on ollut lähellä sydäntä koko elämän ajan. Lapsena tuli harrastettua monet lajit läpi, mitä oli Mikkelissä tarjolla. Vuonna 1997 pyöräily vei kuitenkin mukanaan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Alkuvuodet ajoin maastopyörällä ns. suomi-enduroa, nykyään menee lähes kaikki lajit painovoimapyöräilyä lukuunottamatta. Muutama vuosi sitten innostuin triathlonin monipuolisuudesta ja nykyään se on osa vuosittaista kilpailusuunnitelmaa. Tekee hyvää harrastaa vähän vähemmän istuvia urheilulajeja välillä.

Kilpaurheiluun olen suhtautunut aina kovalla antaumuksella, tosin tietynlaisen harrastelun kautta. Opiskelut, intti ja työ ei ole kärsinyt urheiluista. Toivottavasti ei perhe-elämäkään. 🙂

Kilpailullisesti parhaat vuodet ovat olleet minulla viimeiset 12 vuotta. Tuona aikana olen pystynyt joka vuosi taistelemaan elite-sarjan SM-mitaleista jossain pyöräilylajissa ja saalistamaan cup-menestystä. Paras menestys on osunut kohdilleen XCE:ssä, eli maastopyöräilyn sprintissä. Sieltä on plakkarissa kolme SM-kultaa ja cyclocrossistakin yksi. Triathlon-harrastus on vähän lohkaissut suorituskykyä pyöräilystä viimeisinä vuosina, mutta olen onnistunut kompensoimaan menestysnälkää erityisesti maastotriathlonin puolella.

Odotan innolla tulevaa kautta Velo Saimaan väreissä. Moikataan, kun nähdään tuolla lenkeillä! Tulkaa toki juttusille.

Ottakaahan Facebookissa Pyöräilijä Olli Miettinen seurantaan. Myös Stravassa pääsee seuraamaan kaikki vuoden treenit ja treenaamattomuudet avoimesti.

Kansikuva: #waterproofsport

 

No Replies to "Pyöräilijä Olli Miettinen esittäytyy"