Kilometrikisa alkaa! Lue vinkit

Pyöräilykuntien verkosto ry:n ja Suomi pyöräilee -kampanjan ylläpitämä Kilometrikisa on alkanut tänään! Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa kerrytetään kesän aika kilometrejä omalle joukkueelle. Myös Velo Saimaa on mukana Kilometrikisassa. Rekisteröidy mukaan osoitteessa https://www.kilometrikisa.fi/accounts/register/ ja kirjoita joukkueen osallistumiskoodiksi Velo Saimaa 2019, niin pääset suoraan Velo Saimaan joukkueeseen!

Osallistu Kilometrikisaan

Kilometrit talteen helposti Stravasta

Strava on vuonna 2009 julkaistu sähköinen palvelu eri urheilulajien harrastajille, ja sitä sanotaankin urheilijoiden sosiaaliseksi verkostoksi. Stravaan voidaan tallentaa monenlaisia urheilusuorituksia kuten pyöräilyä, juoksua, kävelyä, uintia, hiihtoa jne. ja palvelu analysoi suorituksia ja auttaa kehittymään niissä lajeissa joita henkilö harrastaa. Stravassa on myös voimakas sosiaalinen aspekti ja urheiluharrastajat voivatkin liittyä siellä ns. klubeihin ja kerätä omaa ystäväverkostoa, joille jakaa omia suorituksiaan. Omia lenkkejä voi helposti tallentaa esimerkiksi Stravan omalla mobiilisovelluksella, mutta Strava integroituu myös näppärästi moniin palveluihin, kuten Suunnon Movescountiin, Garminin Connectiin, SportTrackeriin, Endomondoon yms, jolloin sykemittarin tallentama data siirtyy automaattisesti Stravaan. Kilpaurheilijoille Stravassa on ns. segmenttejä, joilla voi ottaa mittaa toisista Stravan käyttäjistä.

Myös Kilometrikisan kilometrit voidaan tuoda suoraan Stravasta ilman minkäänlaista manuaalista näpyttelyä! Toimi näin:

  1. Tee tunnus Kilometrikisaan osoitteessa https://www.kilometrikisa.fi/accounts/register/
  2. Tee tunnus Stravaan osoitteessa https://www.strava.com/
  3. Siirry osoitteeseen http://strava2kilometrikisa.com/ ja klikkaa Log in with Strava -painiketta
  4. Anna Kilometrikisalle lupa ladata pyöräilysuorituksesti Stravasta klikkaamalla Authorize

5. Käynnistä synkronointi klikkaamalla painiketta, jolloin sen yllä lukee Automatic syncronization is enabled.

Kas näin! Stravaan tallentuvat pyöräilysuoritukset siirtyvät nyt automaattisesti Kilometrikisaan ja sinun tarvitsee vain seurata joko Stravasta tai kilometrikisan sivuilta kesän aikana kertyviä kilometrejä. Jos käytät nykyaikaista sykemittaria, joka siirtää lenkit valmistajan pilvipalveluun, voit tehdä tarvittavat sykronoinnin ja jatkaa pyöräilytreenien tallentamista kuten ennenkin. Helpommillaan kilometrin keräily tapahtuu lataamalla älypuhelimeen Stravan mobiilisovelluksen ja laittamalla siitä tallennus päälle aina lenkille lähtiessä.

Stravalla kannattaa tallentaa myös työ/koulumatkat ja merkitä ne mobiilisovelluksessa tunnisteella Commute. Tällä tavoin voidaan kerätä arvokasta tietoa pyöräilijöiden työmatkapyöräilystä ja käyttää sitä edelleen hyväksi, kun kaupungin pyöräliikenneratkaisuja suunnitellaan.

Liity Velo Saimaan Strava-yhteisöön

No Replies to "Kilometrikisa alkaa! Lue vinkit"


    Got something to say?

    Some html is OK