Pyöräilynedistäminen Mikkelissä

 

Tehdään Mikkelistä parempi pyöräilykaupunki!

Pyöräilyseura Velo Saimaa sai vahvan mandaatin pyöräilynedistämiseen jo ennen kuin seura oli vielä olemassakaan. Syksyllä 2016 järjestetyssä kyselyssä yli 270 vastanneesta 48,2% ilmoitti haluavansa pyöräilyseuran ottavan pyöräilynedistämisen osaksi toimintaansa. Toiminta suunniteltiinkin sen pohjalle, että perinteisten pyöräilyseuratoimintojen lisäksi Velo Saimaa ry lähtee edistämään myös turvallista ja miellyttävää pyöräilyä Mikkelissä.

Mitä on saatu aikaan tähän mennessä? Velo Saimaa sai oman pyöräilynedistämisvastaavan keväällä, kun Markku Pietilä otti pyöräilynedistämisasiat vastuulleen. Velo Saimaa laati myös kuntavaalien alla pyöräilynedistämisteesit Mikkelin pyöräilyolojen kehittämiseen. Pyöräliiton organisoima kampanja oli menestys, sillä peräti 69 kuntavaaliehdokasta allekirjoitti teesit ja läpimenneistä ehdokkaista mahtavat yli 50 prosenttia on allekirjoittanut teesimme pyöräilyn edistämiseksi Mikkelissä! Pyöräliiton kampanjassa Mikkeli olikin kärkikaksikossa allekirjoittaneiden valittujen kuntavaaliehdokkaiden osuuksissa. Ei huonosti alle 4 kuukautta vanhalta pyöräilyseuralta.

Toinen merkittävä ja myös runsaasti keskustelua aiheuttanut projekti oli Velo Saimaan laatima muistutus Mikkelin kantakaupungin osayleiskaavan luonnokseen. Järjestimme kaavapyöräilyn 17.4.2017 ja kävimme katsomassa paikan päällä ja pyöräilijän näkökulmasta ydinkeskustan kaavaluonnoksessa käsiteltyjä paikkoja. Katselmuksen tulokset muotoilimme itse muistutuksen, jossa otimme kantaa mm. seuraaviin pääasiassa osin jo kaavaluonnoksessakin esitettyihin asioihin:

  • Vaarantaako suunniteltu keskustakehä liikkumisen sujuvuuden pyöräilijöiltä ja autoilijoilta?
  • Kaavasuunnitelmassa mainittu Porrassalmenkadun muuttaminen joukkoliikennekaduksi sai positiivisen vastaanoton
  • Kadunylitysten reunakivet tulisi lähtökohtaisesti poistaa tai madaltaa turvallisuussyistä
  • Kävely ja pyöräily tulisi erottaa toisistaan keskustassa. Luonnoksen jako alue- ja pääreitteihin on hyvä avaus
  • Raatihuoneenkadun kehitykseen tulisi kiinnittää erityistä huomiota sen merkittävyyden takia

Pyöräilynedistämistoimintaa tullaan jatkamaan edelleen olemalla läsnä kaupunkilaisten arjessa ja seuraamalla ajankohtaisia asioita. Myös uuden pyöräilymyönteisen valtuuston kanssa tulemme varmasti käymään keskustelua alkavan valtuustokauden aikana unohtamatta yhteistyötä Mikkelin kaupungin, Liikenneturvan ja muiden toimijoiden kanssa. Jos olet kiinnostunut pyöräilynedistämistoiminnasta Mikkelissä, niin ota yhteyttä velosaimaa(a)gmail.com!

No Replies to "Pyöräilynedistäminen Mikkelissä"


    Got something to say?

    Some html is OK