Mikkelin maastopyöräcup

Mikkelin alueen maastopyöräcup 2019

Mikkelin maastopyöräcup on alueellinen matalan kynnyksen mahdollisuus tulla tutustumaan maastopyöräilyyn ja maastopyörällä kilpailemiseen Mikkelissä. Vuonna 2019 cupin laajuus on 3 osakilpailua. Jokaisen kilpailun yhteydessä on mahdollisuus valita kilpa- tai rentosarja ja lisäksi junnuja varten on omat lyhennetyt kisaradat. Osallistuminen edellyttää vain pyöräilykypärää ja turvallista ja huollettua maastopyörää, sinun ei tarvitse olla Velo Saimaan jäsen eikä sinulla tarvitse olla kilpailulisenssiä.

Linkki ennakkoilmoittautumiseen on alempana kunkin kisan tietojen yhteydessä. Ilmoittautua voi myös kisapaikalla viimeistään 15-30 minuuttia ennen ilmoitettua aloitusaikaa. Voit maksaa joko koko cupin tai yksittäisen osakilpailun ennakkoon täällä tai käteisellä tai kortilla lähtöpaikalla.

Iltakilpailuissa rataan tutustutaan yhdessä ryhmässä esim. klo 18 alkaen ajamalla rata kertaalleen läpi ja itse kilpailu alkaa kaikkien luokkien yhteislähdöllä tämän jälkeen esim. klo 18.30. Junioriluokkien oma yhteislähtökilpailu lyhennetyllä radalla voidaan järjestää aikuisten tutustumiskierroksen aikana. Iltakilpailuiden kesto aikuisluokissa (kilpa) on noin 45 min – 1 tunti.

Kilpailutulokset ja cup-lopputilanne 12.8.2019
Kiitos kaikille osallistumisesta kesän 2019 maastopyöräcupiin! Aikuisten sarjojen parhaita palkitaan seuran syyskokouksessa marraskuussa. Seuraa tiedotteita. Junioriluokkien osallistujia muistetaan loppuvuonna palkinnolla, joka postitetaan suoraan kotiin. Huoltaja: ilmoitathan postiosoitteen sähköpostilla velosaimaa@gmail.com.

1. osakilpailu: Rantakylä

Ratana toimii noin 3,5 kilometrin pituinen kuntorataa ja metsäpolkua yhdistelevä mukava rata, jossa aikuisten rata koukkaa myös BMX-radan puolelle. Rata kierretään 1-4 kertaa luokasta riippuen. Junnuille laaditaan lähtöpaikan läheisyyteen oma helppo potkupyöräreitti sekä lyhennetty ratakierros. Varaa lapselle pyörä käyttöön kisaan tästä.

Ilmoittaudu mukaan

2. osakilpailu: Kaituenmäki

Reittinä toimii noin 3,5 kilometriä pitkä pääosin neulaspolkuja ja kuntorataa pitkin kulkeva helppo ja nopea rata, joka sopii erinomaisesti myös aloitteleville maastopyöräilijöille. Radalla on kohtalaisesti nousumetrejä. Rata kierretään 1-4 kertaa luokasta riippuen. Junnuille laaditaan lähtöpaikan läheisyyteen oma helppo potkupyöräreitti sekä lyhennetty ratakierros. Varaa lapselle pyörä käyttöön kisaan tästä.

3. osakilpailu: Karkialampi

Mikkelin MTB-cup 2019 huipentuu Karkianlammella, missä kisataan kauden päättävä osakilpailu hieman reilun viiden kilometrin mittaisella mielenkiintoisella radalla. Reittiä rytmittävä vuoroin vaihtuvat metsätie/kuntorataosuudet ja metsäpolut. Kahdesta pienemmästä lenkistä koostuvan reitin ensimmäinen puolisko on tasamaata ja jälkipuoliskolla mäkisempää. Junnuille laaditaan lähtöpaikan läheisyyteen oma helppo potkupyöräreitti sekä lyhennetty ratakierros. Varaa lapselle pyörä käyttöön kisaan tästä.

Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä muutoksia kisaohjelmaan.

Säännöt

1. Jokaisella kilpailijalla tulee olla asianmukainen pyöräilykypärä ja turvallinen hyväkuntoinen maastopyörä tai muu maastoajoon soveltuva polkupyörä.

2. Jokainen kilpailuihin osallistuva osallistuu omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.

3. Merkityltä reitiltä ei saa poiketa. Reitin oikomisesta seuraa aikasakko tai hylkääminen. Jos huomaat ajaneesi vahingossa harhaan, palaa takaisin kohtaan josta harhauduit ja jatka siitä merkittyä reittiä pitkin.

4. Kilpailureittejä ei ole suljettu muilta ulkoilijoilta. Jos kohtaat kilpailureitillä ulkoilijan tai eläimen, hidasta vauhtia niin paljon että turvallinen ohittaminen on mahdollista. Varoita tarvittaessa huutamalla ennen ohitusta. Älä aiheuta vaaraa!

5. Kilpasarjoihin voivat osallistua vain osallistumismaksun maksaneet. Rentosarjassa maksu on vapaaehtoinen eikä siinä kerrytetä cup-pisteitä. Kilpasarjoissa loppupisteisiin luetaan kauden aikana 3 eniten pisteitä tuottanutta kilpailua.

Maksut

  • Kilpasarjat 10 euroa / osakilpailu tai 20 euroa / koko kausi. Alle 18-vuotiaiden sarjat ilman osallistumismaksua.
  • Rentosarjassa vapaaehtoinen maksu 5 euroa / osakilpailu

Luokat ja pisteet

Kilpailijat jaetaan iän ja sukupuolen mukaan omiin luokkiin, joilla on omat pisteensä. Luokista voidaan poiketa tapauskohtaisesti. Rentosarjassa ei ole luokkia.

Ikäluokat kaudella 2018

Potkupyörärata Juniorit
Lyhennetty rata Juniorit
Kisarata kerran Juniorit
M/N-18 (Juniors) 2002 ja 2001
N/M Kilpa 2000 – 1970
M/N-50 1969 – 1960
M/N-60 1959 – 1950
M/N-70 1949 ja aikaisemmin syntyneet

Pisteytys

  • Luokat, joissa on enemmän kuin 3 osallistujaa (kilpailukohtainen): Voittaja 20 pistettä, toinen 15, 11, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1, 1…
  • Luokat, joissa osallistujia on 3 tai vähemmin (kilpailukohtainen): Voittaja 10 pistettä, toinen 6, kolmas 3

Aikuisten sarjojen 3 parasta palkitaan viimeisen osakilpailun yhteydessä.

Lisätiedot ja yhteys

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry, Teemu Saramäki, velosaimaa(a)gmail.com, 040 537 6331.