Mikkelin kevätpyöräily

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry kutsuu sinut nauttimaan keväisestä pyöräilystä Mikkelissä ja lähikunnissa lauantaina 18.5.2019!

Lataa tapahtumaohje tästä

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry järjestää lauantaina 18.5.2019 koko perheen pyöräilytapahtuman Mikkelissä! Tule nautiskelemaan pyöräilystä koko perheen voimin mukavalla 18 kilometrin reitillä, tai haasta itsesi vaativammilla 75 ja 150 kilometrin reiteillä. Pyöräily starttaa klo 11 (150 km reitti klo 10) Viihdeuimala Rantakeitaan pihasta, josta startataan yhdessä ryhmässä pyöräteitä pitkin kohti Otavaa. Reitit on merkitty ja huolto ja peseytymismahdollisuus kuuluvat osallistumismaksuun. Ilmoittautumisen yhteydessä Rantakeitaalle voi halutessaan jättää vaihtovaatteita ja peseytymisvälineitä, jotka ovat säilytyksessä odottamassa reitiltä paluuta.

Pyöräilyn jälkeen Rantakeitaalla on mahdollisuus käydä uimassa etuhintaan 5 euroa sekä syödä omakustanteisesti.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

18/27 km perhereitti Otavaan

Kevätpyöräilyn lyhin ja helpompi reitti on suunniteltu ajettavaksi myös lasten kanssa, sillä se kulkee suurimmaksi osaksi pyöräteitä pitkin. Reitille lähdetään Rantakeitaan piha-alueelta Otavan suuntaan. Otavassa sijaitsee reitin kääntöpiste ja huoltopiste, missä voit nauttia huoltopisteen antimia tai ostaa leivonnaisen kahvin kera ennen paluuta Mikkeliin. Reitti palaa samaa pyörätietä pitkin Mikkeliin ja Rantakeitaalle, jossa osallistujien käytössä on suihku- ja pukeutumistilat sekä mahdollisuus ruokailla omakustanteisesti.

Halutessasi voit ajaa takaisin Rantakeitaalle Korpikosken kautta, jolloin reitin kokonaispituus on noin 27 kilometriä. Reitin loppuosalla liityt 75 ja 150 km reittin opastuksen piiriin ja voit seurata niitä loppuun saakka.

Viitteellinen reittikartta

75 km reitti Väisälänsaareen

Vaativampi 75 km reitti vie pyöräilijät Rantakylästä Otavan kautta Väisälänsaaren kauniisiin maisemiin, missä palvelee myöskin reitin ensimmäinen huoltopiste (Pirkon kahvio ja kioski). Väisälänsaaresta reitti jatkuu Vanhamäentietä pitkin takaisin Rantakylään ja Rantakeitaalle, jossa osallistujien käytössä on suihku- ja pukeutumistilat sekä omakustanteinen ruokailumahdollisuus. Reitillä on soratietä, joten se soveltuu ajettavaksi peruspyörällä, hybridillä, cyclocross-pyörällä, pistosuojatuilla renkailla varustetulla maantiepyörällä tai maastopyörällä. Suihku- ja pukeutumistilat ovat käytettävissä klo 18 asti, joten osallistujien tulee palata reitiltä siihen mennessä.

Viitteellinen reittikartta

150 km haastereitti ”Puulan kunkku”

Oletko sinä Puulan kunkku 2019? Uutuutena tänä vuonna mahdollisuus haastaa itsensä kunnolla Puulan kiertävällä 150 kilometrin elämysreitillä! Puulan kuninkuutta tavoittelevat starttaavat jo klo 10, jolloin reitin kiertoon on aikaa 8 tuntia. Reitti starttaa Rantakylästä kohti Otavaa ja Hirvensalmea, josta matkateko jatkuu idyllistä maalaismaisemareittiä pitkin kohti Kangasniementietä. Ensimmäinen huolto on Mieskonmäessä noin 60 km kohdalla. Reitin läntisin piste on Hirvensalmentien ja Kangasniementien risteys, josta matka jatkuu kohti Kangasniemeä. Kangasniemellä on mahdollisuus pitää virkistävä tauko noin 90 kilometrin kohdalla ennen reitin viimeistä osuutta kohti Mikkeliä.

Mikkelintietä ajetaan noin 22 kilometriä, jonka jälkeen reitti kääntyy rauhalliselle Vanhamäentielle ja liittyy 75 kilometrin reitille kohti Rantakylää ja lähtöpaikkaa. Toukokuussa tuuli käy monesti lännestä, jolloin reitin loppuosa tullaan enimmäkseen myötätuuleen.

Koko 150 kilometrin matkan polkeneet palkitaan tapahtumakeskuksella pienellä muistopalkinnolla. Suihku- ja pukeutumistilat ovat käytettävissä klo 18 asti, joten osallistujien tulee palata reitiltä siihen mennessä.

Viitteellinen reittikartta

Reitin loppuosalla on huonokuntoista asvalttia. Varustaudu hyvin suojatuilla renkailla.

Yleistä

Osallistujat taittavat matkaa itselleen sopivalla vauhdilla. Tärkeimmät risteykset on varustettu opastekylteillä, joten reitit ovat ajettavissa omatoimisesti päivän aikana. Huoltopisteillä on tarjolla mm. vettä, urheilujuomaa, banaania, ruisleipää ja pientä suolaista. Reiteillä ajetaan kevyenliikenteenväylillä ja maanteillä muun liikenteen mukana, joten osallistujien on aina muistettava noudattaa liikennesääntöjä ja yleistä varovaisuutta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan ja osallistujien on käytettävä asianmukaista pyöräilykypärää. Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä tarvittaessa muutoksia reitteihin ja järjestelyihin.

Osallistumismaksut

Ennakkoilmoittautuminen pe 17.5.2019 asti

  • Lyhyt 18/27 km reitti 10 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 5 €)
  • Pitkä 75 km reitti 20 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 10 €)
  • Puulan kunkku 150 km 30 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 15 €)

Jälki-ilmoittautuminen 18.5.2019

  • Lyhyt 18/27 km reitti 15 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 5 €)
  • Pitkä 75 km reitti 30 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 10 €)
  • Puulan kunkku 150 km 40 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 15 €)
  • 16-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi

Ennakkoon ilmoittautuvat maksavat osallistumismaksun verkkopankissa ilmoittautumislinkin kautta. Jäsenalennus on saatavilla seuran ilmoittamalla alennuskoodilla. Jälki-ilmoittautuminen Rantakeitaalla 18.5.2019 klo 9.00-10.50, maksu käteisellä tai maksukortilla.

Osallistumismaksu sisältää oikeuden käyttää järjestäjän tarjoamia huoltopalveluita (huoltopisteet, huoltoauto) ja peseytymismahdollisuutta pyöräilyn jälkeen. Puulan kiertäjät saavat lisäksi pienen muistopalkinnon. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan klikkaamalla alla olevaa painiketta, valitsemalla matka ja täyttämällä lomake viimeistään perjantaina 17.5.2019! Jälki-ilmoittautuminen Rantakeitaalla korotettuun osallistumishintaan 18.5.2019 klo 9.00-10.50 (Velo Saimaa ry:n jäsenet etuhinnalla myös jälki-ilmoittautuessa).

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Kansallisen pyöräilyviikon avajaistapahtuma Mikkelin torilla la 4.5.2019 klo 10-12

Tule tapaamaan meitä Mikkelin torille lauantaina 4.5.2019 klo 10-12, missä olemme esittelemässä toimintaamme kansallisen pyöräilyviikon avajaistapahtumassa! Voit ilmoittautua ennakkohintaan mukaan tapahtumaan klo 10-12 ja osallistua kilpailuun, jossa on jaossa vapaalippuja Mikkelin kevätpyöräilyyn!

Katso tästä kuvia kevätpyöräilystä 2018!

Yhteistyössä kevätpyöräilyssä