Etappi-Cup 2020

Etappi-Cup jatkaa Mikkelin maastopyöräilycupin perintöä vuonna 2020! Yhteistyössä Polkupyörä Etapin kanssa järjestettävä cup järjestetään koronatilanteen takia erityisjärjestelyin. Yhteislähtökilpailuja ei järjestetä tänä vuonna ollenkaan, vaan Velo Saimaa julkaisee kesäkuukausina aina kuun 1. päivä joukon Strava-segmenttejä, joita osallistujilla on mahdollisuus ajaa omatoimisesti kahden viikon ajan. Pisteet jaetaan sarjoittain ja segmenteittäin Stravaan kirjattujen parhaiden suoritusten perusteella.

Etappi-Cupissa voivat tänä vuonna kilpailla myös maantiepyöräilijät ja enduron harrastajat. Joka kuun 1. päivä julkaistaan 3-5 segmenttiä kullekin lajille, ja niitä voi ajaa omatoimisesti 2 viikon ajan. Segmenteille ajetut suoritukset pisteytetään nopeimmasta hitaimpaan 2 viikon jakson jälkeen ja kauden lopuksi pisteet lasketaan yhteen.

Tulokset

Katso tulokset tästä linkistä (päivitetty 30.7.2020)

Meneillään olevan koronavirustilanteen ja tasapuolisuuden takia suositamme osallistujia ajamaan segmentit omatoimisesti, yksin. Terveys on tärkeysjärjestyksessä asia numero 1 ja haluamme pitää kiinni sekä kilpailijoiden että muiden liikkujien terveydestä.

Miten alkuun?

 1. Luo ilmainen Strava-tili osoitteessa https://www.strava.com/
 2. Yhdistä urheilukellosi tai pyöräilytietokoneesi Strava-palveluun tämän sivun ohjeen mukaisesti (sinun tulee olla kirjautuneena Stravaan), niin treenisi siirtyvät automaattisesti Stravaan. Vaihtoehtoisesti voit tallentaa suorituksesi ilmaisella Strava-sovelluksella (iOS, Android).
 3. Ilmoittautuessa Cupiin saat linkin liittyä suljettuun Strava-ryhmään, jonka jäsenten suoritukset huomioidaan Cupissa.
 4. Kun lähdet ajamaan segmenttejä, riittää, että käynnistät urheilukellon tai sovelluksen tallennuksen kotoa lähtiessä ja sammutat sen vasta palattuasi. Strava tunnistaa kohdat joissa olet ajanut segmentillä ja tallentaa niistä ajan automaattisesti palveluun.

Osallistujat

Katso ilmoittautuneet (päivitetty 20.7.2020)

Kesäkuun kisasegmentit

Osallistumisaika kesäkuun kisasegmentteihin on päättynyt.

Heinäkuun kisasegmentit

Osallistumisaika heinäkuun kisasegmentteihin on päättynyt.

Elokuun kisasegmentit

Huomaathan, että segmenttien esikatseluruutu näyttää segmentin koko historian tulostaulukon, eikä se päde Etappi-Cupin tuloksiin. Näet Cupin tulokset suodattamattomana avaamalla segmentin tietokoneella ja valitsemalla cupin ryhmän (näkyy vain ryhmän jäsenille) sekä kuluvan kuukauden.

Maastosegmenttien lähtö- ja maalipaikat on merkitty spray-maalilla maastoon kuten myös tärkeimpiä risteyksiä. Tutustu reittiin aina ennakkoon ennen oman kisasuorituksen ajamista.

Maastopyöräily


Pala Mäntyniemen lenkkiä, aloituspiste on Ihastjärjentien ylitys ja maali Porrassalmenkadun alittavan tunnelin jälkeinen mutka oikealle. Sisältää monenlaista maastoa sekä sopivasti haastetta!
E-MTB-segmentti


Kuka on Kommelin kuningas? Tällä segmentillä haetaan siihen vastaus, sillä heti startin jälkeen osallistujat saavat eteensä Kommelin kunnioitusta herättävän nousun, Mikkelin Monsterbackenin. Matkaan lähdetään siis Kommelin näköalakalliolta kohti Marjatietä, mihin segmentti päättyy. Kovia nousuja ja vaativia laskuja on luvassa. Reitillä myös kaatunut puu. Muista tutustua reittiin ennakkoon.
E-MTB-segmentti


Segmentti alkaa Rantakylän Ylännetien päästä lähtevän metsätien varrelta, kohdasta missä tehdään uuden tien pohjaa tällä hetkellä. Segmentti suuntautuu Iso-Vuolingon rantaa kohti ja kulkee rannasta mutkittelevaa ja polveilevaa metsäpolkua pitkin takaisin saman metsätien varteen, mistä lähtikin. Reitillä on kaatunut puu.
E-MTB-segmentti


Tuukkalan segmentti starttaa vanhan muuntamorakennuksen läheltä pellon vierestä leveää baanaa ylös Kokkovuorta, missä reitti erkanee pienemmälle polulle golfkenttien lähellä. Mäki alas ja polku vaihtuu takaisin ylös kulkevaan polkuun, jota jatketaan alas Tuukkalan kalmiston aukiolle. Jos kalman kouraisu ei vielä tässä vaiheessa tunnu takareidessä, niin polje kovempaa, koska segmentti päättyy vasta lähtöpaikan tuntumassa Tuukkalankylätien varrella.
E-MTB-segmentti

MTB-segmentti Junnuille:

MTB Ravirata (reittiä ei ole merkitty)

Maantiepyöräily


Segmentin alku Hiirolansuoran eteläpäästä, päättyy Harjunhelmen kohdalle. Koko matka ajetaan tietä 72.


Alku asuntomessualueen jälkeen mäenpäältä Karjalammentien risteyksestä. Reitti kulkee Porrassalmentien päähän ja sieltä käännytään oikealle Näköpellontielle, 15-tien ali ja jatketaan kohti Silvastia. Segmentti loppuu Silvastiin Antin auton kohdalle (ent. Silvastin Esso). Ristiinantien alikulussa on sateiden jälkeen jonkin verran hiekkaa tiellä. Varovaisuutta!


Alku tie 62 ja Parkkilantien (4321) risteyksestä hiekkatien alusta, Ristiinan suuntaan. Parkkilantieltä käännytään Inkarilantielle. Loppuu juuri ennen Taavelintietä.

Enduro-alamäki


Segmentti alkaa Hiidenvuoren päältä, josta lasketellaan etelää kohti. Segmentin keskivaiheilla on muutama kallionen/kivikkoinen osuus, muuten suhteellisen helppoa maastoa. Lopussa on kaatuneen koivun alitus, segmentti loppuu ennen pyörätietä.
E-MTB-segmentti


Segmentti alkaa alkaa kallion päältä, josta lähdetään kohti pohjoista. Tiukka oikea, kivikko, jonka jälkeen jatkuu metsäkoneurana. Segmentti loppuu aukiolle.
E-MTB-segmentti


Aloitus sompahissin läheisyydestä, alku sama kuin tornimäki #1 heti kallistetun mutkan jäkeen kääntö vasempaan jossa jyrkähkö kallio jonka jälkeen oikealle huoltotietä pitkin parisen kymmentä metriä kunnes käännytään loivasti vasempaan pienelle metsä osuudelle. Heti kuormalavojen jälkeen oikealle kalliota pitkin huoltotien yli metsään jossa kallistettu mutka oikealle minkä jälkeen pieni hyppyri vasemmalle (kierrettävissä oikealta) y haarasta vasemmalle ja ennen pudotusta huoltotielle vasemmalle harjun päälle ja sieltä alas huoltotielle napakkaan nousu osuuteen. Noususta tiputtaudutaan jyrkkää rinnettä myöten alas hiihtolatu pohjalle jota jatketaan oikealle aina sompahissin ala-asemalle saakka jossa maali.
E-MTB-segmentti

Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä muutoksia kisaohjelmaan.

Säännöt

 1. Vain Strava-palveluun kirjatut suoritukset luetaan tuloksiin.
 2. Jokaisella osallistujalla tulee olla asianmukainen pyöräilykypärä ja turvallinen hyväkuntoinen maasto- tai maantieajoon soveltuva polkupyörä.
 3. Jokainen kilpailuihin osallistuva osallistuu omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.
 4. Kisasegmenttejä ei saa ajaa moottoroiduilla ajoneuvoilla, pois lukien sähköpyöräsarjassa kilpailevat.
 5. Kilpailureittejä ei ole suljettu muilta ulkoilijoilta. Jos kohtaat reitillä ulkoilijan tai eläimen, hidasta vauhtia niin paljon että turvallinen ohittaminen on mahdollista. Varoita tarvittaessa huutamalla ennen ohitusta. Älä aiheuta vaaraa!
 6. Kisasuorituksen voi tallentaa urheilukellolla, urheilutietokoneella tai Strava-älypuhelinsovelluksella. Käytä 1 sekunnin tallennusväliä GPS-sijainnin tallennuksessa sijaintivirheiden minimoimiseksi.

Maksut

 • Kilpasarjat 10 euroa / koko kausi. Alle 20-vuotiaiden sarjat ilman osallistumismaksua.
 • Rentosarjassa ei maksua tänä vuonna (ei oikeuta cup-pisteisiin)

Sarjat ja pisteet

Kilpailijat jaetaan iän ja sukupuolen mukaan omiin sarjoihin, joilla on omat pisteensä. Luokista voidaan poiketa tapauskohtaisesti. Rentosarjassa ei ole luokkia.

Sarjat kaudella 2020

LapsetAlle 16-vuotiaat omilla segmenteillä
(tarvittaessa vanhemman kanssa)
Juniorit16-19-vuotiaat
N/M Yleinen20-59-vuotiaat
M/N Masters60-vuotiaat ja yli
RentosarjaKaikki halukkaat, ei oikeuta cup-pisteisiin

Pisteytys

 • Luokat, joissa on enemmän kuin 3 osallistujaa (segmenttikohtainen): Voittaja 20 pistettä, toinen 15, 11, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1, 1…
 • Luokat, joissa osallistujia on 3 tai vähemmin (segmenttikohtainen): Voittaja 10 pistettä, toinen 6, kolmas 3

Sarjojen 3 parasta palkitaan kauden lopulla tavarapalkinnoilla ja/tai lahjakorteilla. Rentosarja ei kerrytä cup-pisteitä.

Yhteistyössä

Lisätiedot ja yhteys

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry, Teemu Saramäki, velosaimaa(a)gmail.com, 040 537 6331.