Mikkelin maastopyöräcup

Mikkelin alueen maastopyöräcup 2018

Mikkelin maastopyöräcup on alueellinen matalan kynnyksen mahdollisuus tulla tutustumaan maastopyöräilyyn ja maastopyörällä kilpailemiseen Mikkelissä. Vuonna 2018 cupin laajuus on 3 osakilpailua. Jokaisen kilpailun yhteydessä on mahdollisuus valita kilpa- tai rentosarja ja lisäksi junnuille on tarjolla monipuolisesti ikäluokkia ja oma lyhempi rata. Osallistuminen edellyttää vain pyöräilykypärää ja turvallista ja huollettua maastopyörää, sinun ei tarvitse olla Velo Saimaan jäsen eikä sinulla tarvitse olla kilpailulisenssiä.

Voit ennakkoilmoittautua mukaan täällä. Ilmoittautua voi myös kisapaikalla viimeistään 15-30 minuuttia ennen ilmoitettua aloitusaikaa. Iltakilpailuissa rataan tutustutaan yhdessä ryhmässä esim. klo 18 alkaen ajamalla rata kertaalleen läpi ja itse kilpailu alkaa kaikkien luokkien yhteislähdöllä tämän jälkeen esim. klo 18.30. Junioriluokkien oma yhteislähtökilpailu lyhennetyllä radalla voidaan järjestää aikuisten tutustumiskierroksen aikana. Iltakilpailuiden kesto aikuisluokissa (kilpa) on noin 45 min – 1 tunti.

Kilpailutulokset ja cup-lopputilanne (päivitetty 1.9.2018)

1. osakilpailu: Karkialampi

Reittinä toimii noin 3,5 kilometriä pitkä pääosin polkua ja kuntorataa pitkin kulkeva helppo ja nopea rata, joka sopii erinomaisesti myös aloitteleville maastopyöräilijöille. Rata kierretään 1-4 kertaa luokasta riippuen.

2. osakilpailu: Rantakylä

Ratana toimii noin 5 kilometrin pituinen kuntorataa ja metsäpolkua yhdistelevä rata, jolla on muutama lyhyt tiukka nousu sekä yksi teknisempi kohta, joka mahdollisesti vaatii jalkautumista. Rata kierretään 1-3 kertaa luokasta riippuen. Junnuille laaditaan lähtöpaikan läheisyyteen oma helppo reitti. Varaa lapselle pyörä käyttöön kisaan tästä.

3. osakilpailu: Kaituenmäki

Reittinä toimii noin 4 kilometriä pitkä pääosin neulaspolkuja ja kuntorataa pitkin kulkeva helppo ja nopea rata, joka sopii erinomaisesti myös aloitteleville maastopyöräilijöille. Rata kierretään 1-4 kertaa luokasta riippuen. Ilmoittaudu ennakkoon yllä olevalla linkillä, kiitos!

Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä muutoksia kisaohjelmaan.

Säännöt

1. Jokaisella kilpailijalla tulee olla asianmukainen pyöräilykypärä ja turvallinen hyväkuntoinen maastopyörä tai muu maastoajoon soveltuva polkupyörä.

2. Jokainen kilpailuihin osallistuva osallistuu omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.

3. Merkityltä reitiltä ei saa poiketa. Reitin oikomisesta seuraa aikasakko tai hylkääminen. Jos huomaat ajaneesi vahingossa harhaan, palaa takaisin kohtaan josta harhauduit ja jatka siitä merkittyä reittiä pitkin.

4. Kilpailureittejä ei ole suljettu muilta ulkoilijoilta. Jos kohtaat kilpailureitillä ulkoilijan tai eläimen, hidasta vauhtia niin paljon että turvallinen ohittaminen on mahdollista. Varoita tarvittaessa huutamalla ennen ohitusta. Älä aiheuta vaaraa!

5. Kilpasarjoihin voivat osallistua vain osallistumismaksun maksaneet. Rentosarjassa maksu on vapaaehtoinen eikä siinä kerrytetä cup-pisteitä. Kilpasarjoissa loppupisteisiin luetaan kauden aikana 3 eniten pisteitä tuottanutta kilpailua.

Maksut

  • Kilpasarjat 10 euroa / osakilpailu tai 20 euroa / koko kausi. Alle 18-vuotiaiden sarjat ilman osallistumismaksua.
  • Rentosarjassa vapaaehtoinen maksu 5 euroa / osakilpailu

Luokat ja pisteet

Kilpailijat jaetaan iän ja sukupuolen mukaan omiin luokkiin, joilla on omat pisteensä. Luokista voidaan poiketa tapauskohtaisesti. Rentosarjassa ei ole luokkia.

Ikäluokat kaudella 2018

Tytöt ja pojat 3-6 vuotta ”Potkupyöräsarja”
Tytöt ja pojat 7-11 vuotta
Tytöt ja pojat 12-16 vuotta
M/N-18 (Juniors) 2001 ja 2000
N/M Kilpa 1999 – 1969
M/N-50 1968 – 1959
M/N-60 1958 – 1949
M/N-70 1948 ja aikaisemmin syntyneet

Pisteytys

  • Luokat, joissa on enemmän kuin 3 osallistujaa (kilpailukohtainen): Voittaja 20 pistettä, toinen 15, 11, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1, 1…
  • Luokat, joissa osallistujia on 3 tai vähemmin (kilpailukohtainen): Voittaja 10 pistettä, toinen 6, kolmas 3

Aikuisten sarjojen 3 parasta palkitaan Velo Saimaa ry:n syyskokouksen yhteydessä lauantaina 10.11. Mikkelin Golfin klubilla Lentokentätiellä.

Lisätiedot ja yhteys

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry, Teemu Saramäki, velosaimaa(a)gmail.com, 040 537 6331.