Mikkelin maastopyöräcup

Mikkelin alueen maastopyöräcup 2017

Mikkelin maastopyöräcup on alueellinen matalan kynnyksen mahdollisuus tulla tutustumaan maastopyöräilyyn ja maastopyörällä kilpailemiseen Mikkelissä. Vuonna 2017 cupin laajuus on 5 osakilpailua, joista 2 viimeistä kuuluvat Wauhtipyörä Openiin. Jokaisen kilpailun yhteydessä on mahdollisuus valita kilpa- tai rentosarja ja lisäksi junnuille on tarjolla monipuolisesti ikäluokkia ja oma lyhyempi rata. Osallistuminen edellyttää vain pyöräilykypärää ja turvallista ja huollettua maastopyörää, sinun ei tarvitse olla Velo Saimaan jäsen eikä sinulla tarvitse olla kilpailulisenssiä.

Kilpailuihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti kisapaikalla viimeistään 15-30 minuuttia ennen ilmoitettua aloitusaikaa. Iltakilpailuissa rataan tutustutaan yhdessä ryhmässä esim. klo 18 alkaen ajamalla rata kertaalleen läpi ja itse kilpailu alkaa kaikkien luokkien yhteislähdöllä tämän jälkeen esim. klo 18.30. Junioriluokkien oma yhteislähtökilpailu lyhennetyllä radalla voidaan järjestää aikuisten tutustumiskierroksen aikana. Iltakilpailuiden kesto aikuisluokissa (kilpa) on noin 45 min – 1 tunti.

>> Kisatuloksiin tästä (Cupin loppupisteet julkaistu 4.9.)

 

1. osakilpailu: Kaituenmäen minimaraton

Reittinä toimii 3 kilometriä pitkä pääosin neulaspolkuja ja kuntorataa pitkin kulkeva helppo ja nopea rata, joka sopii erinomaisesti myös aloitteleville maastopyöräilijöille. Rata kierretään 1-5 kertaa luokasta riippuen.

2. osakilpailu: Kaihu XCO

Kaihulla ajetaan cupissa kaikkiaan 2 kertaa. Cupin osakilpailun reittinä toimii mielenkiintoinen ja runsaasti korkeuseroja ja aitoa maastopyöräilyä tarjoava parin kilometrin rata, joka kiertää Kaihun frisbeegolfrataa ja kysyy myös pyöränkäsittelytaitoa.

3. osakilpailu: Tornimäki XCO

Nyt on nousumetrejä! Valtakunnallisestikin tasokas XCO (Cross Country Olympic) -rata isännöi Mikkelin MTB-cupin kolmatta kilpailua Tornimäen alppimaisemissa. Kilpailu järjestetään lauantaina ja siitä pyritään rakentamaan tulevina vuosina cupin kruununjalokivi, johon houkutellaan osallistujia myös Mikkelin ulkopuolelta. 3.6 km pituista rataa kierretään tällä kertaa hieman useammin, mutta rentosarjassa kierrosten lukumäärä on maltillisempi ja matkaan voi lähteä hieman vähemmälläkin treenillä. Tarkempia tietoja osallistujaohjeessa.

4. osakilpailu: Siekkilä MTB Eliminator (Wauhtipyörä Open)

  • Sunnuntaina 3.9.2017 klo (katso aikataulu kisasivulta)
  • Lähtöpaikka

Mikkelin MTB-cup huipentuu Siekkilän rangella ajettavaan eliminator-tyyppiseen kilpailuun, jossa kilpailijoiden paremmuus ratkotaan eräajojen perusteella intensiivisten parin minuutin rypistysten myötä. Siekkilän rangelle rakennetaan tähän tarkoitukseen väliaikainen sprinttirata, jossa vaihtelevat tasaiset serpentiiniosiot ja alueen pinnanmuotoja hyödyntävät osiot. Kisan kruunaa monisatapäinen Wauhtipyörä Openin kilpailijoista ja katsojista koostuva yleisö, joten paikalla on varmasti urheilujuhlan tuntua! Paikalla on myös mahdollisuus tutustua Helkaman ja Trekin uutuustestipyöriin! Kisassa jaetaan cup-pisteet 1.5-kertaisina.

>> Siirry kisasivulle, missä ennakkoilmoittautuminen

Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä muutoksia kisaohjelmaan.

Säännöt

1. Jokaisella kilpailijalla tulee olla asianmukainen pyöräilykypärä ja turvallinen hyväkuntoinen maastopyörä tai muu maastoajoon soveltuva polkupyörä.

2. Jokainen kilpailuihin osallistuva osallistuu omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.

3. Merkityltä reitiltä ei saa poiketa. Reitin oikomisesta seuraa aikasakko tai hylkääminen. Jos huomaat ajaneesi vahingossa harhaan, palaa takaisin kohtaan josta harhauduit ja jatka siitä merkittyä reittiä pitkin.

4. Kilpailureittejä ei ole suljettu muilta ulkoilijoilta. Jos kohtaat kilpailureitillä ulkoilijan tai eläimen, hidasta vauhtia niin paljon että turvallinen ohittaminen on mahdollista. Varoita tarvittaessa huutamalla ennen ohitusta. Älä aiheuta vaaraa!

5. Kilpasarjoihin voivat osallistua vain osallistumismaksun maksaneet. Rentosarjassa maksu on vapaaehtoinen eikä siinä kerrytetä cup-pisteitä. Kilpasarjoissa loppupisteisiin luetaan kauden aikana 3 eniten pisteitä tuottanutta kilpailua.

Maksut

  • Kilpasarjat 5 euroa / osakilpailu tai 10 euroa / koko kausi. Alle 18-vuotiaiden sarjat ilman osallistumismaksua.
  • Rentosarjassa vapaaehtoinen maksu 5 euroa / osakilpailu
  • Tornimäen kilpailussa ja Wauhtipyörä Openiin kuuluvissa osakilpailuissa saattaa olla oma osallistumismaksu (tiedotetaan myöhemmin)

Luokat ja pisteet

Kilpailijat jaetaan iän ja sukupuolen mukaan omiin luokkiin, joilla on omat pisteensä.

Ikäluokat kaudella 2017

M/N-10 (U11) 2007 ja myöhemmin syntyneet
M/N-12 (U13) 2005 ja 2006
M/N-14 (U15) 2003 ja 2004
M/N-16 (U17) 2001 ja 2002
M/N-18 (Juniors) 2000 ja 1999
N/M Kilpa 1998 – 1968
M/N-50 1967 – 1958
M/N-60 1957 – 1948
M/N-70 1947 – 1937 ja aikaisemmin syntyneet

Pisteytys

  • Luokat, joissa on enemmän kuin 3 osallistujaa (kilpailukohtainen): Voittaja 20 pistettä, toinen 15, 11, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1, 1…
  • Luokat, joissa osallistujia on 3 tai vähemmin (kilpailukohtainen): Voittaja 10 pistettä, toinen 6, kolmas 3

Sarjojen 3 parasta palkitaan Velo Saimaa ry:n syyskokouksen yhteydessä. Aika ja paikka tiedotetaan syyskuun aikana.

Lisätiedot ja yhteys

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry, Teemu Saramäki, velosaimaa(a)gmail.com, 040 537 6331.