Mikkelin kevätpyöräily

Tule nauttimaan keväisestä pyöräilystä Mikkelissä kansallisen pyöräilyviikon avajaisviikonloppuna sunnuntaina 6.5.2018!

Lataa osallistujainfo
Suuri kiitos kaikille Mikkelin kevätpyöräilyyn osallistuneille! Vuoden 2019 kevätpyöräily järjestetään lauantaina 18.5.2019. Laita päivä kalenteriin!

Valokuvia tapahtumasta julkaistaan tässä lähiaikoina.

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry järjestää kansallisen pyöräilyviikon sunnuntaina 6.5.2018 koko perheen pyöräilytapahtuman Mikkelissä! Tule nautiskelemaan pyöräilystä mukavalla 30 kilometrin reitillä, tai haasta itsesi vaativammalla 85 kilometrin reitillä. Pyöräilyn lähtö Saimaa Stadiumin pihasta klo 11, josta startataan yhdessä ryhmässä pyöräteitä pitkin Tuskuun. Sieltä osallistujat lähtevät omille opastetuille reiteilleen ja ajavat ne omaa tahtia. Reitit on merkitty ja huolto ja peseytymismahdollisuus kuuluvat osallistumismaksuun. Ilmoittautumisen yhteydessä Saimaa Stadiumille voi halutessaan jättää vaihtovaatteita ja peseytymisvälineitä, jotka ovat säilytyksessä odottamassa reitiltä paluuta.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

30 km reitti Otavaan

Helpompi reitti on suunniteltu ajettavaksi myös lasten kanssa, sillä se kulkee suurimmaksi osaksi pyöräteitä pitkin. Reitille lähdetään Saimaa Stadiumin piha-alueelta yhdessä ryhmässä, joka kulkee Tuskuun. Siellä 30 km reitti erkaantuu kohti Rantakylää ja siitä pyörätietä pitkin Otavaan. Otavassa sijaitsee reitin kääntöpiste ja huoltopiste (ravintola Huvikumpu), missä voit nauttia huoltopisteen antimia tai ostaa leivonnaisen kahvin kera ennen paluuta Mikkeliin. Reitti palaa samaa pyörätietä pitkin Mikkeliin ja Saimaa Stadiumille Kalevankankaalle, jossa osallistujien käytössä on suihku- ja pukeutumistilat sekä mahdollisuus ruokailla omakustanteisesti Saimaa Stadiumin upouusissa tiloissa.

Viitteellinen reittikartta

85 km reitti Väisälänsaareen

Vaativampi 85 km reitti vie pyöräilijät Vanhamäen kautta Väisälänsaaren kauniisiin maisemiin, missä palvelee myöskin reitin ensimmäinen huoltopiste (Pirkon kahvio ja kioski). Väisälänsaaresta reitti jatkuu Hirvensalmentietä pitkin Otavaan, missä sijaitsee reitin toinen huoltopiste (ravintola Huvikumpu). Otavasta matka jatkuu pyörätietä pitkin takaisin Mikkeliin ja Saimaa Stadiumille Kalevankankaalle, jossa osallistujien käytössä on suihku- ja pukeutumistilat sekä omakustanteinen ruokailumahdollisuus. Reitillä on soratietä, joten se soveltuu ajettavaksi peruspyörällä, hybridillä, cyclocross-pyörällä, pistosuojatuilla renkailla varustetulla maantiepyörällä tai maastopyörällä. Suihku- ja pukeutumistilat ovat käytettävissä klo 17 asti, joten osallistujien tulee palata reitiltä siihen mennessä.

Huomio: vaikean kelirikon vuoksi Viljakkalansaarentietä ja Väisälänsaarentietä on paikattu paikoin sepelillä. Emme suosittele reitille menoa suojaamattomilla maantiepyörän renkailla. Reitti on ajettavissa mainiosti hybridipyörällä, cyclocross-pyörällä ja maastopyörällä. Vaikein kelirikko on ennen Väisälänsaaren huoltoa, huoltopisteen jälkeen tie on pääosin hyväkuntoinen.

Viitteellinen reittikartta

Osallistujat taittavat matkaa itselleen sopivalla vauhdilla. Tärkeimmät risteykset on varustettu opastekylteillä, joten reitit ovat ajettavissa omatoimisesti päivän aikana. Huoltopisteillä on tarjolla mm. vettä, urheilujuomaa, banaania, ruisleipää ja pientä suolaista. Reiteillä ajetaan kevyenliikenteenväylillä ja maanteillä muun liikenteen mukana, joten osallistujien on aina muistettava noudattaa liikennesääntöjä ja yleistä varovaisuutta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan ja osallistujien on käytettävä asianmukaista pyöräilykypärää. Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä tarvittaessa muutoksia reitteihin ja järjestelyihin.

Osallistumismaksut

Ennakkoilmoittautuminen pe 4.5.2018 asti

  • Lyhyt reitti 10 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 5 €)
  • Pitkä reitti 20 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 10 €)
  • 16-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi

Jälki-ilmoittautuminen 6.5.2018

  • Lyhyt reitti 15 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 5 €)
  • Pitkä reitti 30 € (Velo Saimaa ry:n jäsenet 10 €)
  • 16-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi

Ennakkoon ilmoittautuvat maksavat osallistumismaksun ilmoittautumisvahvistuksessa olevalle tilille viimeistään perjantaina 4.5. Jälki-ilmoittautuminen Saimaa Stadiumilla 6.5.2010 klo 9.30-10.50, maksu käteisellä.

Osallistumismaksu sisältää oikeuden käyttää järjestäjän tarjoamia huoltopalveluita (huoltopisteet, huoltoauto) ja peseytymismahdollisuutta pyöräilyn jälkeen. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan klikkaamalla alla olevaa painiketta ja täyttämällä lomake viimeistään perjantaina 4.5.2018! Jälki-ilmoittautuminen Saimaa Stadiumilla korotettuun osallistumishintaan 6.5.2018 klo 9.30-10.50 (Velo Saimaa ry:n jäsenet etuhinnalla myös jälki-ilmoittautuessa).

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Kansallisen pyöräilyviikon avajaistapahtuma Mikkelin torilla la 5.5.2018 klo 10-12

Tule tapaamaan meitä Mikkelin torille lauantaina 5.5.2018 klo 10-12, missä olemme esittelemässä toimintaamme kansallisen pyöräilyviikon avajaistapahtumassa! Voit ilmoittautua vielä ennakkohintaan mukaan tapahtumaan klo 10-12 ja osallistua kilpailuun, jossa on jaossa vapaalippuja Mikkelin kevätpyöräilyyn!

Katso tästä kuvia kevätpyöräilystä 6.5.2017!

Yhteistyössä kevätpyöräilyssä