Mikkelin kevätpyöräily

Tule nauttimaan keväisestä pyöräilystä Mikkelissä kansallisena pyöräilypäivänä 6.5.2017!

Katso tästä kuvia kevätpyöräilystä 6.5.2017!

Lataa tapahtumaohje tästä linkistä

Pyöräilyseura Velo Saimaa järjestää kansallisena pyöräilypäivänä lauantaina 6.5.2017 koko perheen pyöräilytapahtuman Mikkelissä! Tule nautiskelemaan pyöräilystä mukavalla 30 kilometrin reitillä, tai haasta itsesi vaativammalla 85 kilometrin reitillä. Pyöräilyn lähtö kuntokeskus SportForumin pihasta klo 12, josta startataan yhdessä ryhmässä pyöräteitä pitkin Tuskuun. Sieltä osallistujat lähtevät omille opastetuille reiteilleen ja ajavat ne omaa tahtia. Reitit on merkitty ja huolto ja peseytymismahdollisuus kuuluvat osallistumismaksuun. Ilmoittautumisen yhteydessä SportForumille voi halutessaan jättää vaihtovaatteita ja peseytymisvälineitä, jotka ovat säilytyksessä odottamassa reitiltä paluuta.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

30 km reitti Otavaan

Helpompi reitti on suunniteltu ajettavaksi myös lasten kanssa, sillä se kulkee suurimmaksi osaksi pyöräteitä pitkin. Reitille lähdetään SportForumin piha-alueelta yhdessä ryhmässä, joka kulkee Tuskuun missä 30 km reitti erkaantuu kohti Rantakylää ja siitä pyörätietä pitkin Otavaan. Otavassa sijaitsee huoltopiste Haapasen myymälä-kahvilan pihassa, missä voit nauttia huoltopisteen antimia tai ostaa leivonnaisen kahvin kera ennen paluuta Mikkeliin. Reitti palaa samaa pyörätietä pitkin Mikkeliin ja SportForumille Kalevankankaalle, jossa osallistujien käytössä on suihku- ja pukeutumistilat.

Viitteellinen reittikartta

85 km reitti Väisälänsaareen

Vaativampi 85 km reitti vie pyöräilijät Vanhamäen kautta Väisälänsaaren kauniisiin maisemiin, missä palvelee myöskin reitin ensimmäinen huoltopiste (Pirkon kahvio ja kioski). Väisälänsaaresta reitti palaa Hirvensalmentietä pitkin Otavaan, missä sijaitsee reitin toinen huoltopiste Haapasen myymälä-kahvilan pihassa. Otavasta matka jatkuu pyörätietä pitkin takaisin Mikkeliin ja SportForumille Kalevankankaalle, jossa osallistujien käytössä on suihku- ja pukeutumistilat. Reitillä on soratietä, joten se soveltuu ajettavaksi peruspyörällä, hybridillä, cyclocross-pyörällä, pistosuojatuilla renkailla varustetulla maantiepyörällä tai maastopyörällä. Suihku- ja pukeutumistilat suljetaan klo 17.15, joten osallistujien tulee palata reitiltä siihen mennessä.

Viitteellinen reittikartta

Osallistujat taittavat matkaa itselleen sopivalla vauhdilla. Tärkeimmät risteykset on varustettu opastekylteillä, joten reitit ovat ajettavissa omatoimisesti päivän aikana. Huoltopisteillä on tarjolla mm. vettä, urheilujuomaa, banaania, ruisleipää ja pientä suolaista. Reiteillä ajetaan kevyenliikenteenväylillä ja maanteillä muun liikenteen mukana, joten osallistujien on aina muistettava noudattaa liikennesääntöjä ja yleistä varovaisuutta. Osallistujien on käytettävä asianmukaista pyöräilykypärää. Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä tarvittaessa muutoksia reitteihin.

Osallistumismaksut

Ennakkoilmoittautuminen 3.5.2017 asti

  • Lyhyt reitti 10 €
  • Pitkä reitti 20 €
  • Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

Jälki-ilmoittautuminen 6.5.2017

  • Lyhyt reitti 15 €
  • Pitkä reitti 30 €
  • Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi
  • Velo Saimaa ry:n jäsenet lyhyt reitti 5 euroa ja pitkä reitti 10 euroa (ennakko+jälki-ilmoittautuessa)!

Ennakkoon ilmoittautuvat maksavat osallistumismaksun ilmoittautumisvahvistuksessa olevalle tilille viimeistään keskiviikkona 3.5. Jälki-ilmoittautuminen SportForumin piha-alueella 6.5.2017 klo 10-11.45, maksu käteisellä.

Osallistumismaksu sisältää oikeuden käyttää järjestäjän tarjoamia huoltopalveluita (huoltopisteet, huoltoauto) ja peseytymismahdollisuutta pyöräilyn jälkeen. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan klikkaamalla alla olevaa painiketta ja täyttämällä kaavake 3.5. mennessä! Jälki-ilmoittautuminen SportForumilla 6.5.2017 klo 10-11.45.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Yhteistyössä Kevätpyöräilyssä