Mikkeli XC Eliminator

Sprinttityyppistä maastopyöräkisailua Mikkelissä rennolla mielellä sunnuntaina 3.9.2017

Ohje päivitetty 2.9.2017.

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailun tulokset ovat katsottavissa täällä. Kuvia päivitetään tälle sivulle lähipäivinä.

Yleistä

Mikkeli Cross-Country (XC) Eliminator päättää Mikkelin alueellisen maastopyöräcupin. Kilpailussa sovelletaan UCI:n ja SPU:n sääntöjä ja se on avoin kaikille riippumatta siitä, asuuko Mikkelissä vai ei ja onko osallistunut cupin aiempiin kilpailuihin vai ei. Mikkeli XC Eliminator on itsenäinen kilpailu ja luokkien parhaat palkitaan lahjakortein.

XC Eliminator on uudehko maastopyöräilyn kilpailumuoto, jossa kilpailijoiden paremmuus ratkaistaan useiden sprinttityyppisten erien perusteella. Mikkelin XCE-rata rakennetaan Siekkilän frisbeegolfradan rangelle. Alustana on pääosin nurmikenttää, mutta koska alue on sodanaikainen ampumarata, alueella on myös valleja, hautauomia, metsää ja erilaisia pintoja. Näitä elementtejä hyödynnetään alueelle rakennettavalla väliaikaisella radalla. Osallistujamääristä riippuen kisailijoita voi olla radalla yhtä aikaa 2-4.

Eliminatorin sääntöjä ei haluta noudattaa tiukkapipoisesti. Sen sijaan ajajille halutaan tarjota mahdollisuus pitää hauskaa pyörän satulassa ja ajaa useita eriä tapahtuman aikana. Katsojille halutaan puolestaan tarjota paljon mielenkiintoista nähtävää ja tiukkoja kamppailuja radalla!

Alueella kisataan Wauhtipyörä Open -frisbeegolfturnaus samaan aikaan ja paikalla on mm. Trekin ja Helkaman testipyöriä, joita on mahdollisuus testata kisaradalla erien välissä. Tule paikalle!

Ilmoittautuminen

Erien muodostamisen ja aikataulutuksen takia M/N-18 ja vanhemmat luokat mielellään ennakkoilmoittautuminen. Ennakkoilmoittautuminen päättyy perjantaina 1.9.2017 klo 24.00. Junioriluokat voivat ilmoittautua mukaan kilpailuun paikan päällä klo 9.00 alkaen. Myös paikan päällä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan hintaan 15 euroa / osallistuja (pl. rentosarja).

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Osallistumismaksu

  • Mikkelin MTB-cupin koko kauden aiemmin maksaneet ilmaiseksi.
  • Junioriluokat ilmaiseksi.
  • Rentosarja vapaaehtoinen 5 euron maksu (voidaan maksaa paikan päällä käteisellä).
  • Muut kilpsarjoissa 15 euroa.

Maksu Velo Saimaa ry:n tilille FI52 5271 0420 3796 47 (viestikenttään osallistujan nimi / luokka).

Lähtö

Saavu paikalle hyvissä ajoin ennen omaa starttiaikaa. Kiinnitä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi numerolappu ohjaustankoon mukana tulleilla nippusiteillä. Muista palauttaa numerolappu kisan jälkeen!

Tapahtumapaikka

Alueella on hyvin rajallisesti pysäköintitilaa autolle. Suosi pyörällä paikalle saapumista. Autoille on runsaasti pysäköintitilaa esim. raviradan parkissa Kalevankankaantiellä noin kilometrin päässä kisakeskuksesta.

Kilpailuformaatti

Kisaformaatti on sovellus XC Eliminatorista. Kilpailussa kaikki M/N-18 ja aikuissarjojen kilpailijat ajavat aluksi 3 erillistä alkuerää, joissa kussakin ajetaan kisarataa 2 kierrosta. Alkueristä annetaan maaliintulojärjestyksen mukaan pisteitä ja kolmen erän jälkeen eniten pisteitä saaneet pääsevät välierään (tai suoraan finaaliin, jos sarjassa alle 4 ajajaa). Välierässä ratkotaan sarjan 2 parasta, jotka etenevät ”mies miestä vastaan” -tyyppiseen finaaliin. Välierässä voidaan ajaa osallistujamäärästä riippuen useita eriä. Joka erässä hitain putoaa ja viimeisenä pudonnut sijoittuu pronssille. Finaaliin asti selviytyneet tulevat ajamaan jopa 8 kierrosta viidessä eri erässä. Vain maaliintulojärjestys ratkaisee, aikaa ei tässä kilpailussa oteta.

Aikataulu su 3.9.2017 (vahvistettu aikataulu, muutokset mahdollisia kisapäivänä)

10.00 Ilmoittautuminen alkaa

10.30-10.45 Potkupyörät radalla (3-6-vuotiaat)

10.45-11.15 Junioriluokkien startit (7-11-vuotiaat ja 12-16-vuotiaat)

11.15-11.30 Junoriluokkien palkintojenjako

11.15-12.00 Tauko, testipyörät radalla

12.00 Ilmoittautumisaika päättyy

12.00-13.00 M/N-18 ja aikuisten kilpasarjojen alkuerät vuorotellen

13.00-13.30 Tauko, testipyörät ja harrastesarja radalla

13.30-14.00 M/N-18 ja aikuisten kilpasarjojen välierät vuorotellen

14.00-14.15 Tauko, testipyörät ja harrastesarja radalla

14.15-14.45 M/N-18 ja aikuisten kilpasarjojen finaalierät

15.00-15.15 M/N-18 ja aikuisten kilpasarjojen palkintojenjako

15.15-17.00 Testipyörät radalla

Lopullinen aikataulu määräytyy osallistujamäärien mukaan. Tarkista lopullinen aikataulu lauantaina ennen kilpailua. Sarjoihin voidaan tehdä muutoksia osallistujamääristä riippuen.

Muuta

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Velo Saimaa ry pidättää oikeuden tehdä muutoksia kisa-ohjelmaan ja aikatauluihin.

Lisätiedot: Teemu Saramäki, 040 537 6331, velosaimaa(a)gmail.com.